sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Care sunt beneficiile pe care le aduce consumul de carne de strut

Care sunt beneficiile pe care le aduce consumul de carne de strut






Carnea de strut nu este, inca, foarte populara in Romania. Deocamdata este considerata o delicatesa datorita mai ales pretului ridicat de la noi.

Insa, s-ar putea ca beneficiile pe care le aduce consumul de carne de strut sa va convinga ca merita sa dati un ban in plus. 

De exemplu, este mai saraca in calorii decat carnea de pui si este recomandata anemicilor, femeilor insarcinate si copiilor, pentru ca are un continut ridicat de fier. 
Trebuie spus inca de la inceput ca strutul are o carne foarte sanatoasa si cu un gust aparte, ce nu seamana cu cel al carnii de pui sau de vanat.

"Carnea de strut, in primul rand, este o carne foarte sanatoasa. Contine foarte mult fier, vitamina E, este foarte frageda. Este o carne curata pentru ca nu contine hormoni sau alti aditivi de crestere. Este o carne foarte buna pentru copii, pentru femei insarcinate, pentru persoanele care au probleme cu anemia. Contine foarte mult Omega 3, Omega 6, Omega 9", a explicat pentru Adevarul, Carmen Galin, reprezentanta a Carpathian Ostrich Alliance.

La o prima vedere, carnea de strut seamana cu cea de vita, avand culoarea rosie, textura si gust apropiat de cel al carnii de vita.

Contine putine calorii, dar este foarte bogata in proteine si saraca in grasimi si colesterol.

Ca sa intelegem si mai bine diferentele dintre carnea de stru si celelalte din comert va mai spunem atat: carnea de strut are cu 40% mai putin colesterol decat cea de vita si cu 80% mai putine grasimi decat cea de pui.

De asemenea, consumul de carne de strut este recomandat si diabeticilor si hipertensivilor, avand un continut scazut de sodiu si foarte mare de acizi grasi, benefici. Are valori crescute de calciu, magneziu si fosfor, dar si de carnitina, o proteina care ajuta la transformarea grasimii in energie.

Pretul ridicat al carnii de strut se datoreaza si faptului ca pentru a junge la varsta optima sacrificarii si la greutatea de 120 de kg, unei pasari ii trebuie 10 luni. Totodata, fiind vorba de pasari foarte mari, acestora le trebuie mult spatiu si nu pot fi crescute in custi, asa cum se intampla cu gainile, de exemplu.

Astfel, un kilogram de organe de strut poate ajunge la 40 de lei, in timp ce un kg de carne pentru friptura poate ajunge la 125 de lei.

Din carnea de strut se poate gati orice, de la gratar, pana la mancaruri mai complexe. 
 
 
Sursa articol: csid.ro
Sursa foto: comidasebebidas.uol.com.br

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu